Aynı kovanda yaşayan arılara arı kolonisi (arı ailesi) denir. Bir kolonide sadece bir kraliçe arı bulunurken yaklaşık 50 bin ile 80 bin arası işçi arı bulunmaktadır. Kolonideki arı sayısı yaz ve kış mevsimlerinde değişiklik göstermektedir. Arılar kışın kovandaki balı tüketerek baharın gelmesini beklerler ve bu dönemde daha az bal tüketimi için kolonideki arı sayısını en az olacak şekilde tutarlar. Yaz ve bahar aylarında ise bal polen, propolis üretimi için daha fazla sayıda işçi arıya ihtiyaç duyduklarından kolonideki işçi arı sayısını artırırlar. Bahar ve yaz aylarında doğada koloni için çalışan arılar yıprandığı için sadece 45 gün yaşayabilirler, işçi arılar bahar yaz mevsiminde doğadan topladığı balı kışın kendisi tüketemeden ölür. Kışın kovandan çıkmayan arılar bahara kadar yaklaşık 3 ay yaşamaktadır. Tüm işçi arıları kovanda bir adet bulunan kraliçe arı doğurmaktadır. Kraliçe arı, ihtiyaç olan işçi arı sayısı kadar doğum sayısını ayarlayabilmektedir.

   Bal Arıları Nasıl Bal Yapar?
  Bal arıları çiçeklerden topladıkları nektarın içerisindeki su miktarını azaltarak ve aynı zamanda bünyelerinden de bazı enzimleri ekleyerek bal yaparlar. Nektar aslında arıların kendilerini ziyaret etmeleri için çiçeklerin arılara verdiği bir havuç olup, çiçeklerin kendisi hareket edemediği için döllenmede ihtiyaç duydukları polenin bir arı tarafından kendisine getirilmesi için hem güzel bir görüntüye sahip olmaya çalışırlar hem de tatlı bir sıvı olan nektarı salgılarlar.

   Kraliçe Arının Ömrü Ne Kadardır?
   Kovandaki tüm diğer bal arılarını doğuran ve kovanda bir adet bulunan kraliçe arının diğer adı ile ana arının ömrü 8 yılı bulmaktadır. Kraliçe arı bu uzun ömrünü arısütü ile beslenmesine borçludur. İşçi arılar gırtlak altı bezleri sayesinde ürettikleri arısütünü kraliçe arıya sunarak adeta kraliçe arıya ömürlerinden ömür vermektedirler. 

ÖZETLERSEK;
BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ ?    
♥♥Dünyadaki, ilk paralardan birinde arı sembolünün olduğunu, 

♥♥Balda, canlı enzimler olduğunu, 

♥♥Enzimlerin, metal kaşıkla temas ettiklerinde öldüğünü, 

♥♥Bal tüketmenin en iyi yolu tahta veya plastik kaşıkla yapılabilir olduğunu, 

♥♥Balın beynin daha iyi çalışmasına yardımcı olan bir çok madde içerdiğini, 

♥♥Dünyada, sadece bir insan yaşamını sürdürebilen birkaç yiyecekten biri olduğunu, 

♥♥Bir kaşık balın insan ömrüne 24 saat yeterli olduğunu, 

♥♥Arıların, ürettikleri propolislerin en güçlü doğallıkta olan antibiyotiklerden olduğunu, 

♥♥Balın son kullanma tarihinin olmadığını, 

♥♥Büyük imparatorların bedenlerinin çürümesin diye altın tabutlara konularak gömüldüğünü ve üzerinin balla kaplandığını, 

♥♥Bir arının, 40 günden az yaşadığını, en az 1000 çiçek ziyaret ettiğini ve ömrü boyunca bir çay kaşığından daha az bal üretebileceklerini, 

BİLİYOR MUYDUNUZ? 

       *İbn Rüşd diyor ki;*
   ♥KİMSEDEN DAHA İYİ OLMADIĞINIZI ANLAYACAK KADAR MÜTEVAZİ

    ♥HERKESTEN FARKLI OLDUĞUNUZU KAVRAYACAK KADAR BİLGE OLUN

     Sevgili dostlar, Gül Yüzünüz Hiç Solmasın, Kazancınız Bol Ve Bereketli olsun, Sabrınız Çok, Yüreğiniz Ferah Olsun, Sağlıklı ve Mutlu olun.