ORC Araştırma, başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları anketini paylaştı. Buna göre; büyükşehir belediyelerinde en başarılı başkan AK Parti'li Fatma Şahin olurken, büyükşehir ilçe belediyelerinde CHP'li Sinem Dedetaş dikkat çekti. Öte yandan büyükşehir ilçe belediye başkanlarının başarı sırasına göre listede İzmir'den üç isim yer aldı.

İZMİR'DE KİMLER VAR?

Büyükşehir ilçe belediye başkanlarının başarı sırasına göre İzmir'den Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu 7. sırada, Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal 8. sırada ve Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay da 9. sırada yer aldı.

ORC Araştırma şirketi, 'Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları', 'Yerel yönetimlerde kadın temsilcilere bakış' ve 'Başarı oranı en yüksek kadın belediye başkanları' araştırmasının sonuçlarını açıkladı.

Buna göre büyükşehir belediyelerinde AK Parti'li Fatma Şahin; büyükşehir ilçe belediyelerinde CHP'li Sinem Dedetaş, il belediyelerinde ise yine CHP'li Burcu Köksal en başarılı kadın belediye başkanları olarak gösterildi.

'Kadın Büyükşehir Belediye Başkanlarının Başarı Düzeyi' sonuçları ise şu şekilde sıralandı:

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Fatma Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Candan Yüceer, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Ayşe Ünlüce, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı DEM Partili Ayşe Bucak Küçük.

Araştırmada ayrıca kadın büyükşehir ilçe belediye başkanlarının başarı düzeyi, kadın il belediye başkanlarının başarı düzeyi, Türkiye genelinde tanınma oranı en yüksek kadın belediye başkanları ve yerel yönetimlerde kadın temsilcilerine bakış başlıklı sonuçlar da paylaşıldı.