Selçuk’ta ikamet eden emekliler sosyal, kültürel ve ekonomik dayanışma sağlamak amacıyla bir dernek kurdu.

Resmi başvurusunu yapan ve Selçuk Emeklileri Kültür ve Dayanışma Derneği adıyla faaliyet gösterecek olan dernek ilk etkinliğini dün Selçuk Kaymakamlık Binası Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Dernek ilk kültürel etkinliğine kurucu üyelerden Arkeolog Yusuf Yavaş’ın girişimleriyle Katip Çelebi Üniversitesi Yeniçağ Tarihi Ana Bilim Dalı Başkan Prof. Dr. Cahit Telci ‘nin Selçuk’u anlatan konferansıyla başladı.

Selçuk’un özellikle 15. ve 16. Yüzyıllarında sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamının ele alındığı konferans katılımcılar tarafından büyük beğeniyle karşılandı.

Protokolün uygulanmadığı etkinlik bu özelliğiyle ilçede sade ama sıra dışı bir etkinlik olarak değerlendirildi. Benzeri faaliyetlerin yaz tatili sonrası sık sık yapılacağını belirten derneğin geçici başkanı Mehmet Durmuş “ Amacımız emekliler arasında dayanışmayı sağlarken aynı zaman onların yakıcı sorunlarının çözümüne yönelik yerel ve genel idareyle işbirliklerine gitmek. Hem belediyemize hem de kaymakamlığımıza çeşitli proje ve işbirliği önerileri götüreceğiz” dedi.

"Kültürel faaliyetlerinin ilkini Selçuk’ta evi olan aynı zamanda 2010 yılında Ayasuluğ isimli eseriyle Selçuk Efes Kent Belleği’nin envanterinde de yer alan Prof. Dr. Cahit Telci’yi davet ettiklerini söyleyen Durmuş; “ Derneğimizin kültürel faaliyetlerine gönüllü katkı koyacak olan Arkeolog Yusuf Yavaş’ın girişimleriyle hocamızla iletişime geçildi. Sağ olsun hocamız da bu daveti kabul ederek katılımcılara keyifli bir sunum yaptı. Böylesine güzel bir etkinliği bir anlamda imece usulüyle düzenledik. Mesela çekimimizi Erkan Esen üstlendi, Tüm hazırlıkları gönülllüerimiz yaptı. Halka açık düzenlediğimiz bu etkinlikte istedik ki protokol uygulamalarından uzak sade ama bir o kadarda keyifli bir sunum olsun. Konferans organizasyon birimimizde yine imece usulüyle konferansın gerçekleşmesine katkı koydu” dedi.

Durmuş; "Kentimizle ilgili bugüne kadar hiçbir yerde duymadığımız birçok konuda bilgi sahibi olduk. Hocamıza çok teşekkür ederiz. Hocamızdan zaman zaman bu bilgilerini ve belgeli çalışmalarını halkımızla paylaşması için düzenleyeceğimiz programlar için de sözünü aldık. Sunumu önümüzdeki günlerde konferansı kaçıranlar için derneğimizin youtube kanalında Selçuk halkıyla da paylaşacağız” diye konuştu.

Derneğin Geçici Başkanı Durmuş konferans salonunun bu güzel etkinliğe tahsisini sağlayan ilçe kaymakamı Oğuz Alp Çağlar’a da ayrıca teşekkürlerini lietti

Prof. Dr. Cahit Telci konferansa gelenlerin ricasını kırmayarak eşiyle birlikte Çınar Kafe’de emeklilerle bir süre sohbet etti.
EFESİNSESİ.COM