av.selcukatalay @ gmail.com

Hayatta değişmeyen tek oluş; değişim... Her gün yeni bir yere varmak, her gün yeni anlayışa ermek, bitmeyen, tükenmeyen bir oluşa karışıp, hoşca gidişe uymak, bir ırmağa karışan saman çöpü gibi, ırmakla bütünleşmek, enginlere, enginlere ulaşmak.....

         Selçuklu olmak, Selçuk'da hemşehrilik bilinci oluşması, el birliğiyle bir takım güzelliklerin ortaya çıkarılması, güzelliğe iyiliğe doğru gidişte bir güzel katkı olan gazetemize mütevazi bir katkıda bulunmak, buna lâyık görülmek beni çok mutlu etti.. .

         Hatıralarımda, Selçuğumuzun ilk ilçe olduğu yıllar canlandı, ilk kaymakamımız, değerli insan, daha sonra ülke çapında bir değer olarak Adalet Bakanlığı makamına erişen ve vefatına kadar da hayır işleriyle uğraştığını, bunlara vesile olduğunu duyduğumuz değerli Necat Eldem’in, 3-5 bin nüfuslu, tarımdan başka geliri olmayan, fakir değil, ancak zengin de olmayan bir toplumda neler gerçekleştirdiği aklıma geldi..

         Para katkısı olamayacak, fakirlik içindeki insanların boş kaldıklarında yevmiye almayarak orta okul inşaatında çalıştıklarını, tarlasından dönen hemşehrimizin, traktörüne, at arabasına kum yükleyip inşaata katkıda bulunduğunu, bu günkü lisemizin, bu günkü hastahanemizin ilk mütevazi temellerinin nasıl yükseldiğini, kaymakamlık lojmanının, yakın zamana kadar özel idarenin kullandığı binanın ne zahmetlerle yapıldığını bir güzel burukluk, hizmet edenlere minnet duygularımla hatırladım.

         Bu gün rahmete kavuşmuş,Tabak Ali amcamı, Doktor Mustafa Cahit Tanman'ı, O'nun ezelî rakibi, birlikte uzun zamanlar geçirdiğim, siyasî mürşidim Ahmet Necatî Ferahlı'yı, çok güzel hatıralarla, sevgilerle ANDIM ...

         İlkokul müdürüm değerli insan Cemal Özkaynak, yarî kadîmi babam Faik Atalay'ı, Allah’ın rahmetine kavuşan büyüklerimizi, bize derslerin yanında ayran yapmasını öğreten değerli hocam Hayatî Sezgin'i hatırlıyorum...

         Hayırlı zenginleri, Atıf ve İlhamî beyleri ve daha birçoklarını minnetle anıyorum...

         Değerli okurlar, hemşehriliğin bir dayanışma, bir dertleşme ve bir müştereklik olduğunu sözlük üzerine anlamak mümkün, ancak Allah ömür nasib edip, uzun yıllar bir kentte yaşayınca, benim gibi olur ve gerek yaratılışının gereği, gerek intisap ettiği mesleğin de yardımı ile insanların hususi hallerini, gizli açık durumlarını bilirseniz, bu ahalisi, bir çok yerden gelerek Selçuğa yerleşmiş ilçeyi daha da seversiniz.

         Başlarken belirttiğim gibi ; Bir çok değişik kökten, kültürden gelmiş insanların bu kadar güzel kaynaştığı küçük bir ilçe nadirdir.

Selçuğumuz’un yerlisi çok azdır. Ancak bu değişik yörelerden gelen insanların kaynaşması, bu günkü kardeşlik ortamını ve güzellikleri ortaya çıkarmıştır.

Şirince mahallemiz, eş zamanlı olarak, kurtuluş savaşının akabinde, mübadeledegiden yerli rumların Yunanistan'daki müslüman Türklerle değişimi sırasında gelen soydaşlarımızın iskan edilmeleri sonucu oluşmuştur.

         Turizm isimli bacasız sanayi oluşumu Selçuğumuza son duruma getirmiştir. Bu gün 2 milyona yakın turist çekme kapasitesine sahip, geleceğin müreffeh ilçe adayı ilçemizde bir çok değerli insanımız yetişmiş ve Selçuğumuza çeşitli şekillerde hizmet etmektedirler.

         Doğrudan halk idaresinin en güzel örneklerinin başında gelen belediye idaresi, ilçemize hizmet etmektedir.

         Dileğimiz, bir çok güzellikleri daha ortaya çıkaracak bir hizmet yarışını ilçemizde görmek, asla kırıcı üslûblara muhatap olmadan seviyeli bir seçim geçirip, taze kanlarla toplumumuzu daha bir  gelişmişliğe, daha bir güzeliklere doğru değiştirmelerini görmek, asla güzel Selçuklu renginin bozulmasını görmemektir.

         Tüm iyilik ve güzelliklere lâyık hemşehrilerime bakî ve sonsuz selâmlar....